Escola d’Atletisme

 

L’Escola d’Atletisme

 

Aquest any ja és el 13è de funcionament  com a Club, i el 10è amb l’Escola d’Atletisme, pensada perquè nens i nenes, nois i noies, d’entre 4 i 15 anys, trobin un espai d’aprenentatge adient a les seves capacitats i interessos, on puguin practicar un esport que els agrada partint de models educatius i valorant la formació com a persones alhora que l’aprenentatge tècnic i l’increment de gestos motrius.

La nostra intenció és formar atletes respectuosos amb l’entorn, conscients de les seves capacitats, motivats per a la pràctica de l’esport saludable, compromesos amb l’entrenament, i respectuosos amb els companys de la pròpia i d’altres Entitats. Aspirem a formar atletes complets, que siguin capaços de conèixer i dominar totes les proves atlètiques, que valorin els seus aprenentatges i resultats partint de la superació personal, que es mostrin autònoms, participatius, actius, responsables i solidaris.

I ho seguirem fent, ampliant aquesta temporada amb una tercera seu: La Pista Urbana de la Campa, a la Vall d’Hebron; juntament amb els altres dos espais d’entrenament habituals: la pista d’atletisme de la Mar Bella (Av. Litoral, 86) i l’IES Teresa Pàmies (Trav. Gràcia, 357), a Barcelona; de cara a apropar l’atletisme al màxim als nens i nenes de tot Barcelona.

Així, i resumint, podríem dir que la nostra filosofia són els següents conceptes:

 1. Donar la possibilitat de fer atletisme a tots els que ho desitgin, tinguin l’edat i el nivell que tinguin, tot tractant-los amb igualtat i oferint-los els mitjans d’entrenament més adequats en relació a la seva experiència, capacitat i edat.
 2. Buscar la satisfacció personal de manera integrada, vetllant per assolir un grau alt de satisfacció a nivell físic, mental i social.
 3. Satisfer, en la mesura del possible, les etapes d’aprenentatge i d’entrenament de cada atleta, tot evitant córrer en la preparació i saltar-se així alguna etapa.
 4. Buscar els valors de l’esport: respecte, amistat, esforç, compromís, constància, autosuperació, aprenentatge i participació, en relació a l’edat de l’atleta.
 5. Valorar la convivència i la cooperació a la pista i fora d’ella.
 6. Conèixer la importància d’una alimentació sana i equilibrada, adient a les necessitats personals d’acord amb la pràctica esportiva.

Continuarem gaudint de les beques esportives de l’Ajuntament per 6è any consecutiu per ser Entitat homologada amb tots els requisits.

 

Estructura de l’Escola

Grups

A la pista d’atletisme de la Mar Bella (Av. Litoral, 86), a l’IES Teresa Pàmies (Travessera de Gràcia, 357, entre Marina i Sardenya) i a la Pista Urbana de La Campa (C. de la Granja Vella, 7):

 1. Grups Sub8: 2015-2017: entrenen un o dos dies per setmana 1 hora.
 2. Grups Sub10: 2013 i 2014: entrenen un o dos dies per setmana 1 hora.
 3. Grups Sub12: 2011 i 2012: entrenen un o dos dies per setmana 1 hora.
 4. Grups Sub14: 2009 i 2010: entrenen dos dies per setmana hora i mitja.
 5. Grups Sub16: 2007 i 2008: entrenen tres dies per setmana hora i mitja.

Donem l’opció de triar els dies com veureu al full d’inscripció més avall.

Els atletes del Teresa Pàmies  el segon i quart divendres de mes  es desplacen en autocar a la pista d’atletisme de la Mar Bella. L’autocar surt a les 17.30h. i torna a les 19.30h (per a sub8, sub10 i sub12, que fan entrenament d’una hora a la pista, de 18 a 19h) i a les 20h. (per a s14 i s16, que fan entrenament d’hora i mitja a la pista, de 18 a 19.30h.) per provar la modalitat que al Centre no es pot desenvolupar de cap manera i/o aprofundir en les que s’adapten quant a material emprat. La resta de modalitats es tractaran de la mateixa manera que a la pista d’atletisme. 

Monitors

Els monitors de cada grup tenen la titulació i formació adient per poder realitzar la tasca educativa que se’ls demana, corresponent a les edats dels seus atletes. Comptem amb la figura d’un coordinador per categoria. Els tècnics segueixen una planificació de la temporada incloent els objectius de l’etapa en què es troben. En aquesta, les sessions, per suposat, inclouen escalfament, part principal i tornada a la calma, i els tècnics tenen molt en compte la participació activa dels atletes i una metodologia adient a la seva edat.

La programació és la mateixa per a tots els atletes de l’Escola i s’adapta en funció de l’espai, el material i els objectius de la categoria.

 

Competicions

Els atletes participen en competicions com a complement de l’aprenentatge, tant tècnic com actitudinal. Les competicions no són obligatòries, tot i que les entenem com un aspecte més d’aprenentatge, i en els atletes adolescents, com a objectiu per abastar a través de l’entrenament. Per tant pensem que en acabar l’Escola els atletes han d’haver tastat la competició i veure-la com una fita.

Els atletes Sub8 i Sub10 participen en les jornades organitzades pel Consell de l’Esport Escolar de Barcelona –CEEB- (els 8 cros de la Challenge de Cros), en la Lligueta Atlètica de Barcelona (5 jornades en pista a Barcelona), en el Km de Les Corts i en la Milla de la Sagrada Família.

Els Sub12 participen a les mateixes competicions que els més petits, i en alguna competició vinculada a la Federació Catalana d’Atletisme (FCA), a més a més del Campionat de Catalunya de Clubs, de Relleus i Individual. En total unes 18 competicions a l’any.

Els atletes Sub14 i Sub16 poden participar en totes les citades anteriorment, i en competicions de la FCA, a més a més del Campionat de Catalunya de Clubs, de Relleus i Individual (tant de Pista Coberta com a l’Aire Lliure). En total unes 25 competicions a l’any.

 

 

Inscripció a l’Escola d’Atletisme

Per fer correctament la inscripció a l’Escola d’atletisme per a la temporada 2021-22:

 1. Fer la reserva de plaça en el següent formulari
 2. Per formalitzar  la reserva de plaça heu d’enviar el comprovant de pagament  al correu electrònic de l’escola (escolabcnatletisme@gmail.com):
  *Renovació per a atletes antics: 50 euros.
  * Atletes  nous que no volen fer els dos dies de prova: 85 euros (Mar Bella i Teresa Pàmies); 50 euros (La Campa).
  *Atletes nous que volen fer els dos dies de prova: 15 euros (Mar Bella i Teresa Pàmies); gratuït a La Campa.
  Per a fer l’ingrés recordeu posar el nom, cognoms i any de naixement de l’atleta en el concepte. Número de compte corrent del Barcelona Atletisme Club: ES70 2100 0591 4102 0016 6058.  
 3.  Comprovar que l’atleta està admès en els dies escollits quan publiquem el llistat a la pàgina web a partir de la primera setmana d’agost. Aquest llistat el publicarem fent servir les dues primeres lletres del nom, les dues primeres lletres del 1r cognom i les dues primeres lletres del 2n cognom. Exemple: Atma Letargo Tambor: AT+LE+TA= ATLETA
 4.  Fer els dos dies de prova en el cas d’atletes nous que vulguin provar o començar la temporada per a la resta d’atletes. (Comencem el 13 de setembre del 2021).
 5. Només atletes nous que feu els dos dies de prova: si un cop  provada l’activitat voleu fer la inscripció definitiva ho heu de comunicar per correu alhora que envieu comprovant de pagament de l’import de la matrícula descomptant els 15 euros de la prova.
 6. Si teniu dubtes amb els imports o us cal més informació, contacteu amb nosaltres en horari de secretaria de 16.30 a 19.30h. per telèfon (693723424), o bé per correu electrònic.

Llistat de reserves 2021-22

LA CAMPA

MAR BELLA

TERESA PÀMIES

GRAELLA CURS

Informació Escola 2021-2022 MAR BELLA

Informació Escola 2021-2022 TERESA PÀMIES

Informació Escola 2021-2022 LA CAMPA

 

Inici d’entrenaments quan comenci el curs escolar

 

Contacte

E-mail

 • escolabcnatletisme@gmail.com

Telèfon

 • 693 72 34 24 – Jenny (de dilluns a divendres de 16.30 a 19.30 h)

Equipació

Amb la matrícula (indivisible) es dóna el conjunt d’entrenament. Tot el material del club està també a la venda.

 

Marques de l’Escola d’Atletisme

Si voleu consultar els resultats de les competicions d’escolars, entreu a l’apartat de Marques.

 

Calendari