Escola d’Atletisme

 

 

cartell-escola-16_17

Filosofia de l’Escola
Estructura
Inscripció /// Formulari d’inscripció online
Contactes
Marques de l’Escola
Calendari

L’Escola d’Atletisme

Després de més de 15 anys d’experiència en l’atletisme per part de l’equip tècnic i directiu del Club; i de 5 anys exercint extraescolars d’atletisme a les escoles de Barcelona (des del Poppyteam Atletisme), seguim amb l’ Escola d’Atletisme del Barcelona Atletisme Club. La temporada 2017-18 tindrà 2 seus principals de l’Escola: al Centre Esportiu Municipal de la Mar Bella encetarem la nostra 6a temporada; i a l’IES Príncep de Girona (al Districte d’Horta-Guinardó, tocant Eixample i Gràcia) consolidarem la 3a temporada.L’Escola d’Atletisme està pensada perquè nens i nenes, nois i noies, d’entre 4 i 15 anys, trobin un espai d’aprenentatge adient a les seves capacitats i interessos, on puguin practicar un esport que els agrada partint de models educatius i valorant la formació com a persones alhora que l’aprenentatge tècnic i l’increment de gestos motrius.La nostra intenció és formar atletes respectuosos amb l’entorn, conscients de les seves capacitats, motivats per a la pràctica de l’esport saludable, compromesos amb l’entrenament, i respectuosos amb els companys de la pròpia i d’altres Entitats. Aspirem a formar atletes complets, que siguin capaços de conèixer i dominar totes les proves atlètiques, que valorin els seus aprenentatges i resultats partint de la superació personal, que es mostrin autònoms, participatius, actius, responsables i solidaris.

Així, i resumint, podríem dir que la nostra filosofia són els següents conceptes:

1. Donar la possibilitat de fer atletisme a tots els que ho desitgin, tinguin l’edat i el nivell que tinguin, tot tractant-los amb igualtat i oferint-los els mitjans d’entrenament més adequats en relació a la seva experiència, capacitat i edat.

2. Buscar la satisfacció personal de manera integrada, vetllant per assolir un grau alt de satisfacció a nivell físic, mental i social.

3. Satisfer, en la mesura del possible, les etapes d’aprenentatge i d’entrenament de cada atleta, tot evitant córrer en la preparació i saltar-se així alguna etapa.

4. Buscar els valors de l’esport: respecte, amistat, esforç, compromís, constància, autosuperació, aprenentatge i participació, en relació a l’edat de l’atleta.

5. Valorar la convivència a la pista i fora d’ella.

6. Conèixer la importància d’una alimentació sana i equilibrada, adient a les necessitats personals d’acord amb la pràctica esportiva.

L’any passat es va engegar un programa de beques esportives des de l’Ajuntament a Entitats homologades. Nosaltres en complíem els requisits i alguns dels nostres atletes van poder gaudir de l’activitat en un alt percentatge becada. El curs 2017-18 també està previst continuar amb el programa de beques, que es demanen al mes de Setembre.

Estructura de l’Escola

Grups

A la pista d’atletisme de la Mar Bella (Av. Litoral, 86) i a l’IES Príncep de Girona (Travessera de Gràcia, 357, entre Marina i Sardenya):

1. Grup Pre-benjamins: 2010-2012: entrenen un o dos dies per setmana 1 hora.

2. Grup Benjamins:: 2008 i 2009: entrenen dos dies per setmana 1 hora.

3. Grup Alevins: 2006 i 2007: entrenen dos dies per setmana 1 hora.

4. Grup Infantils: 2004 i 2005: entrenen dos dies per setmana hora i mitja.

5. Grup Cadets: 2002 i 2003: entrenen tres dies per setmana hora i mitja.

Donem l’opció de triar els dies com veureu al full d’inscripció més avall.Els atletes del Príncep de Girona el segon i quart divendres de mes (Pre-benjamins només el quart divendres) es desplacen en autocar a la pista d’atletisme de la Mar Bella, en horari de 17.30 a 19.30h. per provar la modalitat que al Centre no es pot desenvolupar de cap manera (salt amb perxa) i aprofundir en les que s’adapten quant a material emprat (llançament de javelina en el cas d’infantils i cadets, disc i martell). La resta de modalitats es tractaran de la mateixa manera que a la pista d’atletisme.

Monitors

Els monitors de cada grup tenen la titulació i formació adient per poder realitzar la tasca educativa que se’ls demana, corresponent a les edats dels seus atletes.Trimestralment es reuneixen per decidir el calendari, fer el seguiment de les programacions i compartir experiències.Comptem amb la figura d’un coordinador per categoria i d’un coordinador d’espai.Programació i planificacióEls tècnics segueixen una planificació de la temporada incloent els objectius de l’etapa en què es troben. En aquesta, les sessions, per suposat, inclouen escalfament, part principal i tornada a la calma, i els tècnics tenen molt en compte la participació activa dels atletes i una metodologia adient a la seva edat.

La programació és la mateixa per a tots els atletes de l’Escola i s’adapta en funció de l’espai, el material i els objectius de la categoria.

Avaluació i seguiment

Dos cops a l’any es fa una petita avaluació de cada atleta perquè tant ell/a com la família coneguin la seva evolució.Trimestralment hi ha traspàs d’informació entre tècnics adjudicats a la mateixa categoria per fer el seguiment dels atletes.

Competicions

Els atletes participen en competicions com a complement de l’aprenentatge, tant tècnic com actitudinal. Les competicions no són obligatòries, tot i que les entenem com un aspecte més d’aprenentatge, i en els atletes adolescents, com a objectiu per abastar a través de l’entrenament. Per tant pensem que en acabar l’Escola els atletes han d’haver tastat la competició i veure-la com una fita.

Els pre-benjamins i benjamins participen en les jornades organitzades pel Consell de l’Esport Escolar de Barcelona –CEEB- (els 7 cros de la Challenge de Cros), en la Lligueta Atlètica de Barcelona sub-11 (6 jornades en pista a Barcelona) i en el Km de Les Corts, competició organitzada pel Club.

Els alevins participen a les mateixes competicions que els més petits, i en alguna competició vinculada a la Federació Catalana d’Atletisme (FCA), a més a més del Campionat de Catalunya de Clubs, de Relleus i Individual. En total unes 18 competicions a l’any.

Els atletes infantils i cadets poden participar a la Challenge Escolar de Cros, en l’intercanvi BCN-Mataró INFANTIL i CADET, i en competicions de la FCA, a més a més del Campionat de Catalunya de Clubs, de Relleus i Individual (tant de Pista Coberta com a l’Aire Lliure).

En total unes 25 competicions a l’any.

Inscripció a l’Escola d’Atletisme

Per fer correctament la inscripció a l’Escola d’atletisme per a la temporada 2017-18:

1. Enviar-nos un correu amb el nom de l’atleta i any de naixement i lloc on està interessat a fer atletisme (Mar Bella o Príncep) perquè pugui fer un parell de dies de prova de l’activitat.

2. Si en provar li agrada, fer la inscripció en el formulari online, fer l’ingrés de la matrícula i del 1r trimestre, i notificar-nos-ho per correu electrònic.

3. Si teniu dubtes amb els imports o us cal més informació, contacteu amb nosaltres, que la nostra secretària, la Maria José, de seguida us respondrà.

Per a qualsevol dubte ens podeu trucar o enviar un correu electrònic. La inscripció a l’Escola d’Atletisme quedarà formalitzada en el moment d’ingrés de l’import de la matrícula i del primer trimestre (recordeu posar el nom de l’atleta) en el número de compte corrent del Barcelona Atletisme Club ES70 2100 0591 41 02 00166058.

GRAELLA D’HORARIS 2017-18

Inscripcio Escola 2018-2019 MAR BELLA

Inscripcio Escola 2018-2019 PRINCEP DE GIRONA

GRAELLA D’HORARIS 2017-18

Formulari d’inscripció online 

12 de setembre de 2016: inici d’entrenaments

Contacte

E-mail

  • bcnatletisme@gmail.com
  • escolabcnatletisme@gmail.com

Telèfons

Mar Bella:

  • 690839018- Paco
  • 654235898- Ma José
  • 627419439- Sandra

IES Príncep de Girona:

  • 627419439- Sandra
  • 654235898- Ma José

Equipació

Amb la matrícula (indivisible) es dóna el conjunt de competició i el xandall.Tot el material del club (samarreta d’escalfament, bermuda, bossa, etc) està a la venda.

Marques de l’Escola d’Atletisme

Si voleu consultar els resultats de les competicions d’escolars, entreu a l’apartat de Marques.

CALENDARI